Therapie in 5 fases!

Fase 1

Een afspraak maken

Via het contact formulier kunt u contact met mij opnemen voor een consult. Om bij het consult tijd te besparen krijgt u voorafgaand een vragenlijst met een aantal algemene vragen over u, uw hond en het probleemgevend gedrag. Samen met u wordt er een datum en tijd afgesproken. 

Fase 2

Het consult

Een consult begint met het winnen van veel informatie van u over de hond, zijn omgeving en natuurlijk zijn gedrag. Nadat uw verhaal duidelijk is, is het tijd dat de hond ook zijn kant van het verhaal mag doen. Dit doe ik door middel van gedragstesten. Wanneer ik van beide kanten een duidelijk beeld heb, wordt er een diagnose gesteld en toegelicht. Gelijkertijd krijgt u al huiswerk van mij mee en wordt er een vervolgafspraak ingeplant.

 

Na het consult krijgt u, tenzij anders aangegeven, binnen een week het persoonlijke behandelplan per mail toegestuurd. U dient deze door te nemen voor de vervolgafspraak.

Fase 3

De vervolgafspraak

Tijdens deze vervolgafspraak wordt het behandelplan met u besproken en is er ruimte voor eventuele aanpassingen. Ook worden de oefeningen in het behandelplan flink geoefend en krijgt u hier pointers en tips bij. Vervolgens wordt de laatste afspraak ingeplant, deze is meestal anderhalf tot twee maand na de vervolgafspraak

Fase 4

In de tussentijd

Wanneer u in de tussentijd vast loopt in de training mag u ten alle tijden contact op met mij opnemen. In veel gevallen zijn tips voldoende om u verder te helpen maar is het inplannen van een extra training ook een mogelijkheid.

Fase 5

Laatste afspraak

U bent zich bewust van het gedrag van uw hond en waarom deze dit altijd heeft laten zien, u heeft al vele malen getraind en het gaat de goede kant op. Dit is het moment voor mij om de touwtjes weer volledig in uw handen te leggen. Deze laatste afspraak is vrijwel altijd een telefonische afspraak waarbij wij de training tot nu toe bespreken en eventuele valkuilen nog extra behandelen. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact op via dit formulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u op nemen!